Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Botwinka - królowa majowych zup - lekka, szybka w przygotowaniu, prosta i pyszna.
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 25968
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 59
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8943
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 278
Steki z kalafiora to nic innego, jak upieczony kalafior w formie plastrów wyc...
Odsłon: 25968
Te bułeczki to poezja, rozpływają się w ustach. Robią się dosyć szybko, a sma...
Odsłon: 59
Ciasto śmietankowy puch to kolejna szybka propozycja na udany deser. Wilgotny...
Odsłon: 8943
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dan...
Odsłon: 278
Składniki
Z botwinki odkroić buraczki, obrać i pokroić w kostkę. Z liści odciąć fioletowe łodyżki i pokroić na drobne kawałki. Marchewkę obrać i pokroić na plasterki. Marchewkę buraczki i łodyżki włożyć do garnka, dodać liście laurowe i ziele angielskie, zalać wywarem i gotować przez ok 20 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do zupy. Zupę posolić. Liście botwinki posiekać, dodać do zupy, w razie potrzeby dolać wody. Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Z zupy odlać trochę płynu, wymieszać ze śmietaną, dodać do zupy. Czosnek i koperek posiekać, dodać do zupy wraz z sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem, wymieszać, chwilkę podgotować i wyłączyć ogień.